Brokk 280

Uppdragsgivare: Brokk AB. Världens ledande tillverkare av fjärrstyrda rivningsmaskiner finns i Skellefteå. Företaget har funnits på marknaden i över 30 års tid, och exporterar i dag mer än 90 % av sina maskiner världen över. 

Uppdrag: Utveckla en ny rivningsrobot med en ökad demolerings kraft på 20% och skapa en ny robust design utan att kompromissa på den kompakthet och flexibilitet som Brokk är kända för. 

Resultat: Brook 280 har en ny design som inte bara förbättrats med nya härdade delar och detaljer, men också visuellt imponerar på arbetsplatsen. Detta gäller varje detalj, till exempel det nya skyddet för LED-strålkastarna, de förstärkta hörnen på maskinen och den nya stålgrå färgen som ger en extra nivå av resistens mot smuts och repor. Brokk 280 är första exemplet på det nya designspråk som kommer att genomföras framöver på Brokk´s produktportfölj . Den nya designinriktning är en del av det arbete som Struktur Design tillsammans med Brokk genomfört under 2015 när en helt ny design guideline tagits fram.

www.brokk.com